Prikrivajo nam resnico - Sončenje ni škodljivo

14.10.2011

Znanstveniki so ugotovili, da sonce samo po sebi ne povzroča kožnega raka in ni škodljivo, prav nasprotno. Škodljive so opekline, te pa nastanejo, ker naša koža nima dovolj naravne zaščite. Do zmanjšane sposobnosti zaščite pride, ker ne zaužijemo dovolj vitaminiv, mineralov itd. Govorimo o prehranski pomanjkljivosti.

zdravo sonce
Pozimi je več bolezni tudi zato, ker smo manj izpostavljeni soncu

Sončni žarki lahko v povezavi s prehranskimi pomanjkljivostmi povzročijo kožnega raka, ker je telo takrat dovzetno za kožne opekline saj naravna telesna zaščita odpove.

Če se prehranjujemo zdravo in zaužijemo dovolj vitaminov, antioksidantov itd, sončni žarki dejansko preprečijo kožnega raka, ker omogočajo telesu, da proizvede vitamin D.

Ni slučaj, da obolevamo pozimi.

Pozimi smo najmanj izpostavljeni sončnim žarkom. Sonce na nas vpliva fizično in tudi psihično, ker nam da voljo do življenja, energijo, motivacijo, itd. Prehlad in tudi druge bolezni (srčne bolezni, diabetes, ostoeperoza so vezane na pomanjkanje vitamina D v telesu, ker brez vitamina D telo ne more absorbirati kalcija.

Temnopolti imajo večjo zaščito. Za tvorjenje vitamina D morajo biti dlje časa izpostavljeni soncu. Zato ni presenetljivo, da ima glede na raziskave 95% temnopoltih v ameriki pomanjkanje vitamina D, ker so premalo izpostavljeni sončni svetlobi.

Če želite biti zdravi pojdite na sonce, pomanjkanje povzroča bolezni. Farmacevtska podjetja ne želijo, da to veste, ker imajo profit od vaše bolezni in prodaje sončnih krem.

Ali so solariji škodljivi?

Še en mit, ki ni povsem resničen. Če se prehranjujete s polnovredno hrano lahko greste tudi v solarij, vendar zmerno (pozimi 1 x na mesec). Predvsem je priporočljivo obiskati solarij v zimskih mesecih, ker je takrat pomanjkanje naravne sončne svetlobe največje. Za sončenje na soncu in solariju seveda velja, da se ne sme pretiravati. Vsako pretiravanje je škodljivo. Opekline so škodljive!

Prehranska dopolnila

Pazite kaj jeste. Kar jem, to sem ni daleč od resnice. Jejte svežo hrano, polnovredno, veliko zelene zelenjave, malo ali nič mesa. Pijte sveže sadne sokove, uživajte dovolj vitaminov, antioksidantov itd.

Priporočamo naravno:

- Z brokolijem do zdravja

- Zelena zelenjava blagodejno vpliva na vaše zdravje

- Zakaj je Limona čudežni proizvod narave, ki vpliva na zdravje

- Med in cimet za zdravje

- Naravno zdravilo proti bakteriji e.coli

- Jemo prazno hrano? Kaj lahko storimo?

Prenesite koristno informacijo tudi svojim prijateljem in znancem.

Zagotovite si brezplačne aktualne eko novice in nasvete glede zdrave prehrane tako, da všečkate to stran.

Ekologija - Povezane eko vsebine:

Gensko spremenjena hrana vpliva na neplodnost

Umetno meso je ekološko prijazno in zmanjša trpljenje živali

Ali so dioksini tudi v naši hrani?

Princ Charles Američane pozval: Jejte manj mesa!

 

Ekologija

Kaj je Ekologija?